Golazo

Meer dan 5000 deelnemers op Lampiris Abdijentocht

abdijentocht02

Ruim vijfduizend sportievelingen waren donderdag op stap of aan het lopen tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. De Lampiris Abdijentocht bracht nog nooit zoveel volk op de been.

Elk jaar wisselen start- en aankomstplaats van de Lampiris Abdijentocht. Dit jaar was er een tocht van zestien kilometer tussen Averbode en Tongerlo. Zowel de wandelaars als de lopers kregen zeer aangenaam weer.

Het aantal deelnemers was best indrukwekkend. Met ruim vijfduizend waren ze, een record. De wandelaars waren met 2200 deelnemers, 2528 lopers deden mee aan de Lampiris Abdijentocht. Voor hen waren twee gratis abdijbieren voorzien.

De overwinning bij de lopers was voor Thomas Helsen in een tijd van 53 minuten en 55 seconden. Jan Debie kwam 1’23” later over de meet, Bram Eeckhoute kwam een kleine halve minuut later binnen.

De Lampiris Abdijentocht is een onderdeel van de Lampiris Nature Trail Series. De volgende afspraak is in Durbuy.

De allereerste editie van een gloednieuwe trailrun met start en finish in Durbuy zal plaatsvinden op zondag 1 juli. De Lampiris Ardennes Nature Trail is de derde proef uit van de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loopevenementen van ons land.

Deel dit bericht