Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Keytrade Bank Abdijentocht Run.

 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • 3 bevoorradingen onderweg
 • Een heerlijke, fris getapte Tongerlo aan de finish voor elke deelnemer (+ 16 jaar)
 • Uitgebreide eindbevoorrading met koeken en sportdrank
 • Parcoursbeschrijving online
 • Tijdsopname door middel van een chip
 • Sportinez-verzekering tijdens de looptocht

Programma

  • Vanaf 14u: afhalen borstnummers + start daginschrijvingen
  • 15u: start 16 km

Locatie

  • Start: ingang Domein De Vijvers (Abdijstraat 5, Averbode)
  • Finish: Sporta Spot Kempen (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)

Voor de deelnemers zijn er shuttles voorzien tussen de start- en de finishlocatie. Deze shuttles worden gratis aangeboden maar de reservatie is verplicht en bindend. Enkel deelnemers (op vertoon van bevestigingsbrief/mail) of lopers die zich willen inschrijven worden toegelaten op de pendelbussen.

Om de organisatie van dit transport zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we jullie om bij inschrijving een tijdsslot te kiezen waarbinnen jullie gebruik willen maken van dit transport.

Gelieve het opgegeven uur goed te respecteren om wachttijden te voorkomen.

Uurschema shuttle:

 • Om vóór de start vanuit finishlocatie Tongerlo naar de start te gaan in Averbode (traject Tongerlo – Averbode): 13u30 of 14u
 • Om na de finish in Tongerlo terug naar de startlocatie in Averbode te gaan (traject Tongerlo – Averbode): 17u – 17u30 – 18u

De laatste bus is voorzien om 18u!

Na betaling ontvang je een e-ticket dat je de dag zelf dient mee te brengen (geprint of op je smartphone). Bewaar dit dus goed! Geen e-mail ontvangen? Check dan zeker je spamfolder!

Met dit e-ticket kan je je borstnummer afhalen op donderdag 18 mei vanaf 14u aan de inschrijvingszone bij de ingang van Domein De Vijvers (Abdijstraat 5, Averbode).

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) met groepsafhaling kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en verdelen van de borstnummers van de hele groep.3

Er zijn 3 bevoorradingen onderweg (water) en een bevoorrading aan de finish (Tongerlo, water, Etixx Isotonic, Etixx Energy Sport Bar en Sultana).

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd. Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet

Aan de finish kan je gebruik maken van de kleedkamers en douches in de Sporta Spot Kempen.

Transport sporttassen

Voor wie wenst is er een transport van sporttassen van startlocatie naar finishlocatie.

Je kan je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte bij de start. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na je deelname kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals iPhone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.

De organisatie raadt de deelnemers aan om te parkeren aan Domein De Vijvers, Judocus Pauwelslaan in Averbode (start 16 km) waar een ruime en gratis parking ter beschikking is.

Er zijn gratis shuttles voorzien tussen Tongerlo en Averbode. Vergeet je plekje niet te reserveren bij je online inschrijving. De laatste pendelbus vertrekt om 18u in Tongerlo.