Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Keytrade Bank Abdijentocht Run.

 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • 3 bevoorradingen onderweg
 • Een heerlijke, fris getapte Tongerlo aan de finish voor elke deelnemer (+ 16 jaar)
 • Uitgebreide eindbevoorrading met koeken en sportdrank
 • Parcoursbeschrijving online
 • Tijdsopname door middel van een chip
 • Sportinez-verzekering tijdens de looptocht
Programma donderdag 26 mei 2022
 • Het afhalen van het borstnummer kan vanaf 13u aan de start in Tongerlo.  
 • De start voor de lopers is stipt om 15u.
 • Indien je beroep wenst te doen op de shuttleservice, plan dit dan goed in zodat je tijdig aan de start geraakt.
Locatie:
 • Locatie start: Sporta Spot Kempen (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)
 • Locatie finish: Domein de Vijvers in Averbode

Voor de deelnemers zijn er shuttles voorzien tussen de start- en de finishlocatie. Deze shuttles worden gratis aangeboden maar de reservatie is verplicht en bindend. Enkel deelnemers (op vertoon van bevestigingsbrief/mail) of lopers die zich willen inschrijven worden toegelaten op de pendelbussen.

Om de organisatie van dit transport zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we jullie om bij inschrijving een tijdsslot te kiezen waarbinnen jullie de bus willen nemen.

Gelieve het opgegeven uur goed te respecteren om wachttijden te voorkomen.

Uurschema shuttle:

 • Om vóór de start vanuit finishlocatie Averbode naar de start te gaan in Tongerlo (traject Averbode – Tongerlo): 13u30 of 14u
 • Om na de finish in Averbode terug naar de startlocatie in Tongerlo te gaan (traject Averbode – Tongerlo):  17u – 17u30 – 18u

Laatste bus is voorzien om 18u!

 • Opstapplaats shuttles in Averbode: Dennenlaan.
 • Opstapplaats shuttles in Tongerlo: Geneinde, Sport Spot Kempen  


De opstapplaatsen worden goed aangeduid van op de parking.

Na je inschrijving krijg je per mail een e-ticket. Met dit e-ticket kan je op donderdag 26 mei vanaf 13u aan de inschrijvingszone aan de Sport Spot Kempen (Geneinde 2, 2260 Tongerlo) je borstnummer afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker je spamfolder van je mailbox.

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) met groepsafhaling kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Er zijn 3 bevoorradingen onderweg (Etixx bar, sportdrank en water) + bevoorrading aan de finish (Tongerlo, sportdrank en koeken)

Aan de bevoorrading zijn ook toiletten voorzien .

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet

Aan de start kan je gebruik maken van de kleedkamers en douches in de Sporta Spot Kempen.

Aan de finish zijn er enkel kleedkamers voorzien. Het is niet mogelijk om te douchen aan de finish. We vragen jullie voor jullie eigen veiligheid om zoveel mogelijk thuis om te kleden.

Transport sporttassen

Voor wie wenst is er een transport van sporttassen van startlocatie naar finishlocatie.

Je kan je sporttas afgeven aan de stand “Bewaarplaats Sporttassen” die zich in de Sporta Spot Kempenbevindt. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met deze sticker je sporttas terug ophalen op de finishlocatie.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Het startschot wordt gegeven om 15u stipt in Tongerlo (Sporta Spot Kempen).

Parkeer je in Averbode, aan de finish dus, dan raden we je aan om ten allerlaatste om 14u00 de shuttle-bus te nemen van Averbode naar de start in  Tongerlo. Er is gratis parking voorzien in Domein De Vijvers (volg de pijlen).

Wil je in Tongerlo parkeren, hou er dan rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen aan de Sporta Spot Kempen beperkt is.

Vergeet ook niet dat om 18u de laatste bus van de finish in Averbode naar Tongerlo rijdt.

 • Opstapplaats shuttles in Averbode: Dennenlaan.
 • Opstapplaats shuttles in Tongerlo: Geneinde, Sport Spot Kempen  


De opstapplaatsen worden goed aangeduid van op de parking.

Je mag er met een gerust hart vanuit gaan dat we als organisator de veiligheid en het comfort van onze deelnemers, supporters, vrijwilliger en medewerkers steeds als absolute prioriteit beschouwen.

We zullen de veiligheidsmaatregelen op 26 mei 2022 steeds afstemmen de op dat moment geldende overheidsmaatregelen. Momenteel gaan we ervan uit dat we het event in mei zullen kunnen organiseren zoals beschreven op deze website. Hou deze pagina en onze social media kanalen steeds goed in de gaten voor eventuele wijzigingen ifv de op het moment geldende overheidsmaatregelen.