Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Abdijentocht Run.

Donderdag 9 mei
🚩 Tongerlo – Herselt –  Averbode 🏁

16 km

 • Startlocatie: Sporta Spot Kempen – Geneinde 2, 2260 Tongerlo
 • Vanaf 14u00: afhalen borstnummer
 • 15u00 – start 16 km RUN

🚘  Parking: Parking De Vijvers – Bereikbaar via Abdijstraat of Sprinkhaanstraat
🚍  Opstapplaats shuttlebus: Dennenlaan, 3271 Averbode
🏁  Finish alle afstanden: Domein De Vijvers – Abdijstraat, 3271 Averbode
❗Opgelet: Shuttlebussen rijden enkel VAN Averbode NAAR Tongerlo.
❗Opgelet: Er rijden geen shuttlebussen na de wedstrijd.

 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • 3 bevoorradingen onderweg
 • Een heerlijk verfrissende Tongerlo aan de finish voor elke deelnemer (+ 16 jaar)
 • Uitgebreide eindbevoorrading met koeken en sportdrank
 • Parcoursbeschrijving online
 • Tijdsopname door middel van een chip
 • Sportinez-verzekering tijdens de looptocht

Parkeer je auto in Averbode en neem de shuttlebus richting de start in Tongerlo

Wens je gebruik te maken van onze shuttleservice? Tijdens je inschrijving kan je optioneel een shuttlebusticket aankopen. Om de organisatie van dit transport zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we je om bij inschrijving een tijdsslot te kiezen.

Gelieve het opgegeven uur te respecteren om wachttijden te voorkomen.

 • Kies je tijdslot: 13u00 – 13u30.
 • De laatste bus vertrekt om 14u00 stipt richting Tongerlo.

 

Ben jij vergeten je shuttlebus aan te kopen bij inschrijving? Dan kan je die HIER nog vastleggen.

🚘  Parking: Parking De Vijvers – Judocus Pauwelslaan, 3271 Averbode
🚍  Opstapplaats shuttle: Dennenlaan, 3271 Averbode
🏁  Finish alle afstanden: Domein De Vijvers – Abdijstraat, 3271 Averbode
❗Opgelet: Shuttlebussen rijden enkel VAN Averbode NAAR Tongerlo.
❗Opgelet: Er rijden geen shuttlebussen na de wedstrijd.

Maak je liever geen gebruik van de shuttlebus en laat jij je afzetten in Tongerlo? Dan kan je gebruik maken van de kiss&ride parking aan de Okay in Tongerlo.

Na je inschrijving krijg je per mail een e-ticket. Met dit e-ticket kan je op donderdag 9 mei vanaf 14u het borstnummer afhalen in de inschrijvingszone. De inschrijvingszone vindt je in sporthal ‘Sporta Sport Kempen’ te Tongerlo.

Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox. Als je de mail daar ook niet terugvindt, stuur dan gerust een mailtje naar info@golazo.com. Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) met groepsafhaling kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Kleedkamers

Aan de start kan je gebruik maken van de kleedkamers bij Sporta Spot Kempen, aan de finish in Averbode voorzien we ook kleedkamers. Douches zijn niet aanwezig!

Transport sporttassen

Voor wie wenst is er een transport van sporttassen van startlocatie naar finishlocatie. Je kan je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte bij de start. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na je deelname kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals iPhone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.

Er zijn 3 bevoorradingen onderweg (water in herbruikbare bekers) en een bevoorrading aan de finish (Tongerlo bier, Powerade, Sultana en Dextro Energy). Aan de bevoorrading zijn ook toiletten voorzien.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd. Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.