Goede doel

Welkom bij Prikkelvrij VZW, een jonge organisatie uit Westerlo die zich inzet voor ecologische duurzaamheid , menselijk welzijn en sociale rechtvaardigheid. Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking. We hebben een voedselbos aangeplant op een voormalig maïsveld in Westerlo. Dit project biedt niet alleen dagbesteding voor kwetsbare mensen met een individueel traject, maar brengt ook de buurt in verbinding met elkaar en met de natuur.

Bij Prikkelvrij organiseren we diverse activiteiten gericht op onderwerpen zoals zelfstandigheid, zelfvoorziening, samenleven en opvoeding, … We streven ernaar activiteiten aan te bieden voor verschillende leeftijden en het bekomen van een hechtere gemeenschap en een duurzame toekomst. We onderhouden ons voedselbos en de moestuin regelmatig met samenwerkdagen. We delen ook graag onze kennis met andere geïnteresseerden.

Onze activiteiten vinden steeds plaats buiten in het groen. We leggen de nadruk op verbinding en de sterktes van mensen. We werken inclusief en focussen niet op hun problemen of beperking maar op wat wel nog lukt.

Voorbeelden hiervan zijn het bouwen van composttoiletten, het vlechten van wilgenhagen, het koken met eigen geteelde groenten en fruit, het vervaardigen van producten van onze fruitopbrengst en het organiseren van opleidingen over natural farming, verbindend opvoeden en zoveel meer.

Word lid van onze Prikkelvrije gemeenschap en draag bij aan onze inzet voor het milieu, de mensen en de samenleving. Wil je dit project steunen? Voeg een extra bedrag toe aan jouw inschrijvingsgeld voor de abdijentocht! Je kan ons ook rechtstreeks steunen op het rekening nummer : BE29 7512 1099 6864.

Veel dank!

Team Prikkelvrij